Zirkoniumoxide (Yttrium - gedeeltelijk gestabiliseerd met tetragonale polykristallijne structuur) is een hoogperformant materiaal dat met succes is gebruikt sinds de jaren zeventig voor orthopedische doeleinden, d.w.z. voor kunstmatige ledematen en gewrichten. Zirkonium wordt op tandtechnisch gebied gebruikt om bijna alle soorten tandheelkundige restauraties te implementeren. Het is gemaakt van ruwe minerale materialen, zoals zirkoniumzand, chemisch vervaardigd, gedeeltelijk gestabiliseerd met yttrium en omgezet door mechanische procedures in zirkoniumoxideblokken.

Van de dentale keramische materialen die tegenwoordig beschikbaar zijn, is zirkoniumoxide gedeeltelijk gestabiliseerd met yttrium onbetwist de substantie die de hoogste buig- en treksterkte vertoont. Ons materiaal heeft buigsterktewaarden van meer dan 1400 MPa, een Vickers-hardheid van 1250, een dichtheid in de gesinterde toestand van 6,05 g / cm3 en een Weibull-module van> 12.
Het materiaal vergemakkelijkt en maakt de productie mogelijk van esthetisch en hoogwaardige producten die bovendien opvalt door perfecte passing sterkte en breukvastheid